CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat la ședința Colegiului Serviciului de Informații și Securitate

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 4 februarie a.c., la ședința Colegiului Serviciului de Informații și Securitate.

În cadrul reuniunii cu participarea ofițerilor SIS, directorul Mihai Balan a prezentat bilanțul activității instituției pentru 2013, după care au fost puse în dezbatere chestiuni ce țin de asigurarea securității Republicii Moldova.

În discursul său, președintele Nicolae Timofti a formulat principalele obiective în activitatea Serviciului de Informaţii şi Securitate, în contextul angajării Republicii Moldova pe calea integrării europene. „SIS are datoria de a anihila tentativele forţelor interne şi externe, antrenate în activități separatiste și de contestare a principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”, a subliniat șeful statului.

Nicolae Timofti a pledat pentru accelerarea procesului de modernizare a instituției pe baza Strategiei de reformare a SIS. „Republica Moldova are nevoie de un serviciu de inteligență modern, capabil să răspundă ameninţărilor complexe ale lumii moderne, reformarea şi dezvoltarea instituţiei reprezentând una din priorităţile de bază”, a declarat președintele țării.

Șeful statului și-a exprimat convingerea că integrarea unui Serviciu de Informații și Securitate reformat în structurile statului de drept va permite edificarea unei democrații avansate în Republicii Moldova.