CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Preşedintele Nicolae Timofti, comandant suprem al Forţelor Armate, a vizitat unitățile militare ale Ministerului Apărării

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, comandant suprem al Forţelor Armate, a vizitat astăzi, 26 septembrie a.c., unitățile militare ale Ministerului Apărării din garnizoana Bălți.

Șeful statului a făcut cunoștință cu activitatea Brigăzii 1 infanterie motorizată și a inspectat elementele de dislocare și armamentul din dotare.

Președintele a purtat discuții cu conducerea Brigăzii 1 infanterie motorizată și cu militarii în termen despre condițiile de îndeplinire a serviciului militar, misiunile actuale și obiectivele ulterioare.

Nicolae Timofti s-a declarat satisfăcut de forma fizică a militarilor, precum și de pregătirea lor profesională, dar a arătat că trebuie îmbunătățite condițiile materiale din cazărmi și câmpurile de exerciții, pentru o mai bună dezvoltare a Forțelor Armate ale țării.

Președintele Timofti a semnat în cartea de onoare a Brigăzii 1 infanterie motorizată și a primit din partea comandantului Brigăzii un suvenir inscripționat al unității.

În cursul vizitei sale la garnizoana Bălți, șeful statului a vizitat spitalul militar și centrul militar teritorial în care sunt mobilizați periodic rezerviștii Armatei Naționale, pentru verificarea stadiului pregătirii lor pentru apărare și pentru actualizarea datelor de evidenţă militară.

Președintele a fost însoțit în vizita sa la garnizoana Bălți de către ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, și primarul municipiului Bălți, Vasile Panciuc.