CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul Norvegiei, Oystein Hovdkinn

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 15 iulie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Norvegiei, cu reședința la București, Oystein Hovdkinn, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Șeful statului i-a mulțumit lui Oystein Hovdkinn pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor bilaterale, referindu-se în particular la impulsionarea cooperării politice și economice, precum și pentru asistența tehnică, în valoare de 4 milioane de euro anual, acordată Republicii Moldova de către Norvegia.

Nicolae Timofti a apreciat politica de vize promovată de autoritățile de la Oslo prin aderarea pe 1 octombrie 2012 a  Norvegiei la Centrul Comun de Vize în cadrul Ambasadei Ungariei la Chişinău.

În cadrul întrevederii, președintele Nicolae Timofti a reafirmat decizia autorităților de la Chișinău de a continua parcursul european al Republicii Moldova. „Parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius din luna noiembrie a.c. va reprezenta un pas important în această direcție”, a spus șeful statului.

Cei doi oficiali au reiterat interesul ambelor părți pentru intensificarea relațiilor economice bilaterale. Președintele Nicolae Timofti a declarat că autoritățile de la Chișinău întreprind acțiunile necesare pentru asigurarea unui climat atractiv pentru investitorii străini.

La rândul său, ambasadorul Oystein Hovdkinn a salutat progresul înregistrat de Republica Moldova în procesul de promovare a reformelor instituționale. Diplomatul l-a asigurat pe Nicoalae Timofti de sprijinul pe care Norvegia îl va acorda Republicii Moldova în procesul de aliniere la valorile comunitare.