CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a vizitat Compania „FarmProd” din satul Olănești, raionul Ștefan Vodă

Igor Dodon, președintele țării însoțit de Ion Perju, consilier prezidențial în domeniul agroindustrial şi al administraţiei publice, a vizitat Compania „FarmProd” din satul Olănești, raionul Ștefan Vodă.

Pe suprafața livezii superintensive de 130 de hectare a companiei, sunt sădiți meri, piersici, nectarine, pruni şi cireşi.

Compania dispune de un depozit frigorific cu o capacitate de 1500 de tone şi o linie modernă de sortare şi ambalare a fructelor. Totodată, livada este irigată printr-o tehnică modernă și este protejată de o plasă antigrindină.

Președintele țării a menționat că în pofida calamităților naturale din acest an, agricultorii au reușit să obțină o recoltă bogată. Astfel, anul acesta compania respectivă a avut o recoltă de mere de circa 50 de tone la hectar și de prune 20 de tone la hectar.

Dat fiind faptul că agricultorii folosesc utilaje agricole performante iar fructele corespund standardelor înalte de calitate, compania exportă producția pe pieţele UE şi CSI.

Totodată, șeful statului a subliniat că din datele preliminare pe care le deține, exportul producției vinicole, a legumelor și fructelor, a crescut substanțial în ultimele 2 luni. Igor Dodon a menționat că săptămîna viitoare va veni cu date suplimentare și o analiză amlpă în acest sens.

”Voi depune și în continuare tot efortul pentru a obține accesul producției autohtone pe piața Federației Ruse”, a spus președintele țării.

Menționăm că în urma discuțiilor șefului statului cu președintele Vladimir Putin, deja aproximativ 200 de companii din țara noastră au obținut dreptul să exporte producția proprie pe piața rusă.