CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Peter Michalko

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Peter Michalko, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. 

În cadrul dialogului, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă din țara noastră și din regiune, au vorbit despre alegerile pentru Parlamentul European care urmează să aibă loc în luna mai, curent, despre extinderea și aprofundarea relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, dar și despre situația politică internă. 

Președintele țării a reconfirmat atașamentul pentru promovarea unei politici externe echilibrate, păstrarea acordurilor semnate, implementarea reală a reformelor în beneficiul cetățenilor, accentuînd că pledează pentru ascensiunea dialogului RM-UE în toate domeniile de interes comun, Uniunea Europeană fiind un partener de încredere al Moldovei. 

În altă ordine de idei oficialii au fost unanimi în opinia privind necesitatea depășirii blocajului politic post-electoral din țara noastră în vederea creării unei majorități parlamentare care să-și asume răspunderea pentru instituirea unui nou guvern responsabil și eficient.

De asemenea, Igor Dodon l-a informat pe diplomatul european despre invitația pe care a adresat-o astăzi celor trei formațiuni parlamentare (PSRM, PDM, blocul ACUM) de a iniția un dialog pe marginea formării majorității parlamentare. Șeful statului și-a exprimat speranța că aceste discuții vor impulsiona procesul de negocieri dintre partide și vor deschide noi perspective de depășire a situației incerte din țara noastră.