CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia Crăciunului

Dragi prieteni,

Mulți dintre noi sărbătoresc în această zi Crăciunul, nașterea Domnului, o sărbătoare a comunității, o sărbătoare a familiei. 

Sunt zile pline de bunăvoință și dragoste, zile care mi se asociază cu căldura sobei, troienele de altădată, revederea cu părinții, bunicii, verișorii, mătușile și unchii, neamurile, prietenii și vecinii din localitatea părintească. Zile în care clopoțeii și vocile copiilor și tinerilor umplu liniștea iernii cu vestea bună. Aceste amintiri frumoase ne dau speranța și încrederea că la anul vom putea, din nou, să petrecem sărbătorile alături de cei dragi.

Chemarea sărbătorii nașterii Domnului e în inima fiecărui creștin, dar asupra noastră stă și o mare responsabilitate - grija față semeni. Vă rog să vă protejați familia, prietenii și mai ales pe cei în vârstă. Îmbrățișați-i de la distanță cu puterea gândurilor bune. Purtați măști, evitați locurile aglomerate, nu stați mult timp în spații închise cu alți oameni, aerisiți bine casele, iar la cele mai mici semne de răceală - izolați-vă de cei din jur.

Speranțele noastre toate sunt ca în noul an să depășim problemele, să ieșim din criză mai motivați, mai puternici, mai curați și să ne realizăm visele, așa cum ne dorim. Primăvara e încă departe, dar semnele ei se văd. Ne așteaptă un nou an, cu o nouă înviere a naturii, cu noi planuri și realizări, cu noi eforturi și provocări.

Să întâlnim provocările cu curaj, oportunitățile cu hărnicie, iar darurile Domnului cu evlavie și recunoștință.

Sărbători fericite!