CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

William Hague: „Marea Britanie pledează pentru accelerarea semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut luni, 5 mai a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Primul Secretar de Stat și Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, William Hague.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de păreri despre situația din regiune și parcursul european al Republicii Moldova.

Președintele Timofti și-a exprimat îngrijorarea față de deteriorarea securității în regiune în urma evenimentelor din Ucraina, fapt care poate afecta parcursul european al Republicii Moldova. „Țara mea are nevoie de sprijinul partenerilor occidentali pentru a rezista presiunilor externe”, a declarat Nicolae Timofti.

Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, William Hague, a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul Republicii Moldova în contextul regional actual dificil.

William Hague a spus că Marea Britanie pledează pentru accelerarea semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE.

Șeful diplomației britanice a arătat că Uniunea Europeană va analiza în detalii și în profunzime acțiuni concrete de susținere a Republicii Moldova, așa încât asistența acordată de UE să se intensifice și să fie simțită mai puternic de către cetățenii Republicii Moldova în următoarele luni.

William Hague a declarat că la apropiatul summit G7 liderii celor mai industrializate state ale lumii vor discuta un concept  de independență energetică a statelor europene, concept care ar urma să includă și Republica Moldova.