CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului s-a familiarizat cu activitatea a doi agenți economici din raionul Florești

În raionul Florești, Președintele Republicii Moldova s-a familiarizat cu activitatea a doi agenți economici specializați în agricultură. SRL „AgroCirip”, la fel ca și multe alte întreprinderi agricole din Moldova, este specializată în cultivarea cerealelor, rapiței, floarea soarelui, a porumbului și mai deține o livadă de pomi fructiferi pe o suprafață totală de aproximativ o mie de hectare.

Însă în comparație cu majoritatea gospodăriilor de fermieri, această întreprindere mai este și un obiect de perspectivă pentru turismul agrar al țării, creând locuri suplimentare de muncă și asigurând dezvoltarea turismului.

Cel de-al doilea agent economic este SRL „Tetracom Agro”. Pe o suprafață totală de 2500 de hectare, această întreprindere cultivă cereale, pomi fructiferi, sfeclă de zahăr, soia. Aici activează peste 100 de persoane și este utilizată tehnică agricolă și utilaj modern.

Șeful statului a salutat conducătorii și lucrătorii ambelor întreprinderi și a comunicat despre inițiativele guvernamentale privind susținerea masivă a sectorului agrar.