CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Şeful statului a vizitat satul Oxentea din raionul Dubăsari

Astăzi, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat o vizită în satul Oxentea, raionul Dubăsari, unde a participat la slujba de sfințire a unei Cruci și inaugurarea unui sens giratoriu de la intrarea în localitate, obiecte realizate cu sprijinul său și contribuția unor localnici.

Slujba religioasă de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari. La eveniment au participat și președintele raionului Dubăsari, Filipov Grigorii, primarul localității Oxentea, Rusu Valeriu, primarii din localitățile vecine și consilieri locali.

Sensul giratoriu de la intrarea în sat a fost construit în urma numeroaselor solicitări venite atât din partea localnicilor, cât și a transportatorilor care circulă zilnic pe acest traseu.

Lucrările de construcție a sensului giratoriu au început în această vară. A fost reabilitată partea carosabilă cu aplicarea stratului de uzură pe o suprafață de circa 300 mp, au fost montate indicatoare rutiere, precum și aplicat marcajul rutier.

Şeful statului a felicitat localnicii cu ocazia acestor evenimente și le-a mulțumit celor care au contribuit la realizarea lor.

Igor Dodon este ferm convins că aceste obiecte vor da un aspect plăcut și un plus valoare localității. „Așa cum am promis, vom continua să întreprindem acțiuni concrete pentru a îmbunătăți infrastructura în toate satele din Republica Moldova", a subliniat Preşedintele ţării.