CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a întreprins o vizită de documentare în raionul Ungheni

La Ungheni, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu conducerea raionului în cadrul căreia au fost abordat problemele existente în regiune, dar și viziunile autorităților asupra soluționării acestora. Potrivit președintelui raionului, Ghenadie Mitriuc, printre cele mai stringente probleme ale raionului pot fi evidențiate cele legate de aprovizionarea cu apă potabilă a raionului, susținerea agenților economici care au suferit în urma unor calamități naturale, cum ar fi seceta și înghețurile, necesitatea reparației blocului fostului spital al Căii Ferate, construcția drumurilor etc.

Șeful statului a salutat faptul că oamenii își doresc și sunt gata să facă schimbări spre bine. Președintele țării a dat asigurări că autoritățile vor depune efort maxim pentru a contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al populației din fiecare raion.

De asemenea, Igor Dodon a vizitat Spitalul raional Ungheni, unde s-a familiarizat la fața locului cu nivelul de dotare și măsurile întreprinse de instituție în vederea combaterii răspîndirii infecției cu noul coronavirus. Spitalul dispune de 305 paturi. În cadrul instituției au fost testate la COVID-19 - 108 persoane, dintre care 41 au fost confirmate pozitiv, 27 de pacienți au fost tratați, 2 persoane au decedat. La moment în secția COVID-19 se află 3 pacienți.

Președintele a discutat cu conducerea instituției și cu personalul medical despre problemele cu care se confruntă zi de zi la locul de muncă. În context, șeful statului le-a comunicat că drept apreciere a dedicației lor, a decretat anul curent drept An al Lucrătorului Medical, care cuprinde mai multe inițiative, inclusiv dublarea salariului, dar și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Igor Dodon a transmis tuturor urări de bine, sănătate și perseverență, iar unui grup de medici a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui.