CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut mai multe întrevederi în satul Cocieri din raionul Dubăsari

Aflându-se astăzi în satul Cocieri, Președintele Republicii Moldova a vizitat sanatoriul „Struguraș”. Stațiunea activează din anul 1982 și este amplasată într-o zonă pitorească de pe malul stâng al Nistrului. Actualmente aici sunt angajate 132 de persoane, dar din cauza pandemiei instituția la moment nu funcționează.

În cadrul discuției cu conducerea sanatoriului Igor Dodon a ținut să sublinieze interesul major al guvernării pentru redeschiderea stațiunilor balneoclimaterice din țară. Șeful statului a remarcat că o asemenea decizie va fi luată de guvern doar în cazul dacă situația pandemică din țară va avea o dinamică pozitivă și nu va exista riscul declanșării unor focare de infecție.

Ulterior, Președintele țării a avut o întrevedere cu primarii localităților, consilierii locali și raionali din platoul Cocieri. În cadrul acesteia interlocutorii au vorbit despre cele mai stringente probleme cu care se confruntă localnicii: reparația drumurilor, renovarea clădirilor de menire socială, sprijin în realizarea unor proiecte investiționale de interes major pentru cetățenii din zona dată.

Șeful statului le-a dat asigurări că toate proiectele care au fost demarate la nivel național în domeniul social, cel investițional etc, vor fi realizate, indiferent de criza politică prin care trece țara noastră.

În cadrul acestei întrevederi Igor Dodon a înmânat veteranului Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Tomceac Vasile, de 98 de ani, cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii, mulțumindu-i pentru aportul în obținerea Marii Victorii, datorită căreia astăzi este pace pe pământul nostru.

De asemenea, la Cocieri Președintele țării a depus flori la monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei și la monumentul eroilor căzuți în războiul de pe Nistru din anul 1992.