CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Republica Moldova va primi încă 100.000 de doze de vaccin din partea României

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, salută decizia autorităților de la București de a mai dona țării noastre 100.000 de doze de vaccin și mulțumește României pentru acest gest generos.

„Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la București au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova prin revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană. Le mulțumesc din suflet Președintelui Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîțu și tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri”, a spus doamna Maia Sandu.

În context, șefa statului a solicitat Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede. „Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la efortul comun de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune”, a spus Președintele.