CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Timofti a primit o delegație a Adunării Naţionale Populare chineze

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a primit astăzi, 16 octombrie a.c., o delegație a Comitetului Permanent al Marii Adunări Naționale  a Reprezentanților Poporului Chinez din Întreaga Chină (ANPRC), condusă de vicepreședintele instituției, domnul Xiangbapingcuo.

La întrevedere, părțile au salutat relațiile bune de prietenie și cooperare dintre cele două țări și au discutat posibilitatea intensificării schimburilor comerciale dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză.

Vicepreședintele ANPRC a menționat că China va continua să sprijine calea de dezvoltare aleasă de țara noastră și va rămâne un partener și un prieten pentru Republica Moldova. În context, înaltul oficial chinez a făcut un șir de propuneri care ar contribui la intensificarea relațiilor bilaterale printre care: negocierile privind zona de comerț liber, cooperarea moldo-chineză în contextul circuitului economic „Drumului Mătăsii”, facilitarea contactului cetățenilor din cele două țări.

Președintele Nicolae Timofti a menționat că Republica Moldova este în proces de diversificare a piețelor de desfacere, iar China reprezintă o prioritate în această privință.

În 2014, valoarea exporturilor moldovene în China a constituit peste 8 mil. USD, iar vinurile au reprezentat mai mult de 50 la sută dintre acestea.