CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a prezentat “Pachetul comprehensiv pentru Moldova” partenerilor externi

Astăzi, în cadrul Conferinței Internaționale de Securitate, care se desfășoară la München, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut consultări informale în cursul unei mese rotunde dedicate situației din Republica Moldova.

Șeful statului a reiterat poziția că șansa pentru dezvoltarea Republicii Moldova ar putea fi realizată doar cu condiția susținerii unei politici externe echilibrate, cu menținerea și consolidarea principiului privind neutralitatea permanentă, cu alte cuvinte prin realizarea concepției „și...și...”, dar nu „sau...sau...” în raport cu Moldova.

În context, Igor Dodon a prezentat tezele principale ale Conceptului „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”, reiterînd intenția de a continua eforturile întru realizarea principiilor expuse în acest document.

”După încheierea lucrărilor mesei rotunde, planific să am întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate, precum și să continuăm consultările informale pe platforma conferinței de la München, unde un Președinte al RM nu a ținut discurs încă din anul 2007”, a menționat șeful statului.