CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție telefonică cu Prim-ministrul Republicii Bulgaria, Boiko Borisov

Un subiect important al convorbirii a fost accesul mai rapid la vaccin pentru cetățenii țării noastre cu ajutorul instituțiilor UE, precum și necesitatea de a intesifica colaborarea la nivel guvernamental în beneficiul cetățenilor. Cei doi oficiali au discutat despre importanța avansării pe agenda europeană și sprijinul pe care îl poate oferi Bulgaria țării noastre în acest sens. Maia Sandu a subliniat rolul comunității bulgărești din țara noastră și angajamentul său în calitate de președinte de a munci în interesul tuturor cetățenilor, de a asigura dreptul la cultură și educație și de a depune toate eforturile ca cetățenii Republicii Moldova, indiferent de etnie sau limbă vorbită, să aibă o viață prosperă acasă.

Șefa statului i-a mulțumit Prim-ministrului bulgar pentru intenția de a finanța proiecte în Taraclia benefice pentru cetățenii noștri și a menționat importanța proiectelor la nivel local cu sprijinul țărilor partenere pentru dezvotarea comunităților noastre.