CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk

Șefa statului i-a mulțumit Ambasadorului Zdaniuk pentru sprijinul acordat țării noastre, mai ales că Polonia, drept una dintre țările inițiatoare ale Parteneriatul Estic, a susținut atât Republica Moldova, cât și dezvoltarea PaE, care aduce beneficii concrete cetățenilor țărilor membre. În contextul acestui sprijin pentru cetățeni, doamna Maia Sandu a ținut să menționeze programele de suport, realizate de Guvernul Poloniei prin Polish Aid și Solidarity Fund PL în Moldova. Cea mai cunoscută dintre acestea este abordarea LEADER care, prin crearea a peste 30 de grupuri de acțiune locală, contribuie la abilitarea și dezvoltarea economică a localităților rurale, la crearea locurilor de muncă și la valorificarea regiunilor țării.

Președintele Maia Sandu a subliniat necesitatea colaborării în continuare în plan bilateral și european, având în vedere faptul că Polonia a fost mereu o susținătoare a parcursului de integrare europeană a țării noastre. Republica Moldova are nevoie de susținere pentru a-și ajuta cetățenii afectați de criză, agricultorii și antreprenorii și pentru a atenua impactul pandemiei asupra economiei Republicii Moldova.