CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în țara noastră, Zhang Yinghong.

În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor moldo-chineze, dar și situația legată de pandemia cu noul coronavirus. Igor Dodon a apreciat buna cooperare dintre statele noaste în toate domeniile de interes comun, exprimînd gratitudine pentru asistența considerabilă oferită de China țării noastre în diverse domenii de importanță majoră.

În mod special, șeful statului a exprimat gratitudine părții chineze pentru sprijinul acordat statului nostru în combaterea și prevenirea răspîndirii coronavirusului de tip nou.

Președintele țării a subliniat că ajutorul umanitar care urmează să vină în cel mai scurt timp din Republica Populară Chineză în Moldova și care constă din circa 3 tone de medicamente, materiale și echipamente medicale necesare, inclusiv 100 mii de respiratoare de protecție, peste 2500 de teste diagnostice etc., va fi extrem de binevenit în contextul acțiunilor întreprinse de autoritățile Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.

Pe final, interlocutorii au fost unanimi în opinia privind oportunitatea de a continua o agendă de acțiuni axată pe dezvoltarea noilor perspective de aprofundare a cooperării moldo-chineze.