CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a primit scrisorile de acreditare din partea Ambasadorului Olandei în Republica Moldova, Mattheus Van Bonzel

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit astăzi, 4 septembrie a.c., scrisorile de acreditare din partea Ambasadorului Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, cu reședința la București, Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel.

Șeful statului a salutat decizia autorităților de la Haga de a transfera reședința Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova de la Kiev (Ucraina) la București (România). Nicolae Timofti i-a urat lui Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel succes în misiunea sa diplomatică și și-a exprimat speranța că pe durata acesteia se vor aprofunda relațiile moldo-olandeze.

Președintele Nicolae Timofti i-a mulțumit ambasadorului pentru asistenţa tehnică şi financiară nerambursabilă, în valoare de 19 milioane de euro, acordată Republicii Moldova de către Olanda în perioada 1998-2012, în scopul dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, apărării drepturilor omului și consolidării capacităţilor instituţionale.

În cadrul întrevederii, șeful statului a amintit că în 2013 va fi deschisă Ambasada Republicii Moldova la Haga, fapt care va permite intensificarea cooperării bilaterale moldo-olandeze, inclusiv în contextul eforturilor Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

La rândul său, ambasadorul Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel l-a asigurat pe Nicolae Timofti de sprijinul pe care țara sa îl va acorda Republicii Moldova în procesul de promovare a reformelor instituționale. „În Europa ar trebui să intensificăm colaborarea pentru aplicarea regulilor democratice pe care le-am stabilit în comun”, a declarat Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au reiterat interesul ambelor părți pentru intensificarea relațiilor economice bilaterale.