CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a participat la festivitățile dedicate Hramului satului Ciobalaccia, Cantemir

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 3 iunie a.c., la festivitățile dedicate Hramului satului Ciobalaccia, raionul Cantemir.

Șeful statului, însoțit de Prima Doamnă, Margareta Timofti, a fost întâmpinat cu pâine și sare de către localnici. Președintele țării a mulțumit gazdelor pentru ospitalitate și a declarat că a acceptat cu plăcere invitația de a participa la serbare.

„Ciobalaccia este o localitate apropiată sufletului meu, de care mă leagă amintiri plăcute din copilărie. Este locul unde s-a născut mama mea, Elena Timofti, Bujac după numele de fată. Mă încearcă un sentiment de mândrie că sunt un urmaș al unei familii care își trage obârșia din acest sat cu oameni harnici, ospitalieri și talentați”, a spus Nicolae Timofti.

Președintele Timofti i-a îndemnat pe săteni să privească cu încredere spre viitor. „Reformele care au loc în țara noastră vor produce rezultate benefice pentru fiecare dintre noi. Apropierea de Uniunea Europeană ne permite să beneficiem de asistență pentru modernizarea agriculturii și de investiții destinate dezvoltării localităților rurale. Prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, producătorii din Republica Moldova vor avea acces la o piață imensă de 500 de milioane de consumatori. Efortul nostru este să valorificăm această oportunitate, pentru a putea prelucra și comercializa produsele noastre agricole conform standardelor comunitare”, a declarat șeful statului.

Nicolae Timofti s-a întreținut cu sătenii, a admirat creațiile expuse de meșterii populari și a gustat din bucatele pregătite de gospodine. Președintele țării a asistat la un concert prezentat de formații artistice din localitățile raionului.