CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu președintele Georgiei, Mikheil Saakashvili

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 12 iulie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu președintele Georgiei, Mikheil Saakashvili.

Președintele Timofti a subliniat importanța conjugării eforturilor de integrare europeană ale autorităților celor două state participante la programul Parteneriatului Estic. Șeful statului a salutat amplele procese de modernizare desfășurate în Republica Moldova și Georgia în vederea implementării standardelor și valorilor Uniunii Europene.

„Dezvoltarea economiei și reformarea instituțiilor statului, în special a justiției și poliției, reprezintă cheia succesului pe calea integrării europene. Vom prelua experiența Georgiei în aceste domenii. Îmi exprim speranța că la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius din luna noiembrie a.c. va fi parafat Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană”, a spus Nicolae Timofti.

Președintele Georgiei, Mikheil Saakashvili, și-a exprimat încrederea că potențialul de colaborare moldo-georgian va fi valorificat. „Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. De acest lucru m-au convins tinerii moldoveni, cu care m-am întâlnit la Chișinău”, a spus Mikheil Saakashvili.

Nicolae Timofti și Mikheil Saakashvili au discutat pe larg despre intensificarea raporturilor bilaterale în economie și administrare, și au făcut un schimb de păreri despre starea conflictelor înghețate care există în Republica Moldova și Georgia.