CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul Elveţiei, Christian Schoenenberger

Președintele Nicolae Timofti a avut astăzi, 19 iunie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Christian Schoenenberger, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev.

Cei doi oficiali au discutat despre ultimele evenimente politice din Republica Moldova și au trecut în revistă acțiunile pe care le întreprinde țara noastră în vederea integrării europene. Nicolae Timofti a vorbit despre ultimele evoluții din regiunea transnistreană. Șeful statului și-a exprimat speranța că OSCE, a cărei președinție va fi preluată în 2014 de către Elveția, va depune toate eforturile, alături de alte organisme internaționale, pentru reglementarea diferendului transnistrean.

La rândul său, Christian Schoenenberger l-a asigurat pe șeful statului că Republica Moldova va beneficia de tot sprijinul comunității internaționale pentru prevenirea escaladării conflictului.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti și Christian Schoenenberger au vorbit și despre importanța intensificării schimburilor comerciale dintre cele două state, precum și atragerea investițiilor elvetiene în economia Republicii Moldova. «În procesul de modernizare a Republicii Moldova, dorim să creăm condiții optime pentru investitorii străini», a relevat șeful statului.

Nicolae Timofti a ținut să mulțumească pentru asistența acordată de către Departamentul Federal pentru Afaceri Externe al Confederaţiei Elveţiene prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).