CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu: „Suntem interesați să continuăm cooperarea noastră pentru dezvoltarea comunităților și a infrastructurii locale”

În cea de-a doua zi a vizitei oficiale la Berlin, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Secretarii de Stat din cadrul Ministerului Cooperării Economice și Dezvoltării al Germaniei (BMZ) și al Ministerului federal al Afacerilor Externe al Germaniei.

„Am avut o discuție foarte bună cu Maria Flachsbarth, Secretar de Stat în cadrul BMZ, instituție ce sprijină multe programe de dezvoltare realizate în Republica Moldova. I-am mulțumit doamnei Secretar de Stat pentru ajutorul oferit și pentru menținerea țării noastre pe lista de destinatari ai asistenței germane. Suntem interesați să continuăm cooperarea noastră prin proiecte de asistență pentru dezvoltarea comunităților și a infrastructurii locale, și pentru creșterea economică a regiunilor”, a menționat șefa statului.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre domeniile prioritare pentru noi, ce necesită susținere, printre care se regăsesc dezvoltarea învățământului profesional tehnic și crearea locurilor de muncă pentru tineri și creșterea competitivității economiei prin sprijinirea transformării digitale.

„Am discutat azi și cu Niels Annen, Secretar de Stat al Ministerului federal al Afacerilor Externe al Germaniei. Am reconfirmat atașamentul Republicii Moldova pentru o schimbare profundă internă și dorința noastră de a prelua un rol mai activ pe arena internațională prin relansarea relațiilor cu statele vecine și contribuția la stabilitatea regiunii în ansamblu”, a spus Președintele Maia Sandu.

Șefa statului i-a mulțumit domnului Niels Annen pentru sprijinul consistent al țării sale în context bilateral, dar și multilateral, la Berlin și Bruxelles, și pentru angajamentul Germaniei de a consolida securitatea și respectarea drepturilor omului în regiunea noastră. „Am reconfirmat intenția noastră de a continua și consolida cooperarea pe platforma Parteneriatului Estic”, a subliniat doamna Maia Sandu.