CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu: „Sper că planurile de cooperare dintre țările noastre vor prinde rădăcini adânci”

În timpul vizitei Președintelui lituanian Gitanas Nauseda la Chișinău, Guvernul de la Vilnius a decis să ofere Republicii Moldova 11 mii de doze de vaccin, ajutor pentru combaterea pandemiei.

„În numele cetățenilor țării noastre, i-am mulțumit domnului Președinte și Guvernului lituanian pentru acest gest frumos de solidaritate”, a spus doamna Maia Sandu.

Pe finalul vizitei, Președinții Maia Sandu și Gitanas Nauseda au sădit câte un puiet de mesteacăn la Grădina Botanică din Chișinău, în semn de prietenie și dorință de consolidare a relațiilor bilaterale.

„Astfel am consemnat istoria bogată a relațiilor dintre țările noastre și dorința de a consolida parteneriatul dintre Lituania și Moldova. Sper că planurile de cooperare dintre țările noastre vor prinde rădăcini adânci și vor da roade mulți ani înainte. Ačiū, Lietuva!”, a spus Președintele Maia Sandu.

Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova la invitația doamnei Maia Sandu. Aceasta este prima vizită a unui șef de stat lituanian în țara noastră în ultimii șase ani.