CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentanții Uniunii Scriitorilor din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu consilierul prezidențial pentru domeniul culturii, Angela Brașoveanu-Erizanu, au avut în această după-amiază o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Scriitorilor din Moldova.

„Le-am mulțumit domnilor Arcadie Suceveanu, președintele organizației, și Teo Chiriac, vicepreședintele acesteia pentru efortul de a crea și de a promova cartea, ca piloni esențiali în edificarea noilor generații. Mi-am asigurat interlocutorii că instituia prezidențială își dorește o colaborare bună cu oamenii de creație, din diverse domenii și că ne vom implica, în măsura posibilităților, în activitățile inițiate de aceștia”, a spus doamna Maia Sandu.

În cadrul discuției, au fost abordate problemele cu care se confruntă scriitorii, cum ar fi lipsa unui sediu autonom pentru Muzeul Național de Literatură. „Am menționat, cu acest prilej, că sperăm că problema se va rezolva cât de curând ca urmare a demersurilor făcute de Președinție”, a afirmat șefa statului.

De asemenea, Președintele Maia Sandu a încurajat scriitorii să inițieze proiecte care să sprijine traducerea cărților în străinătate, ca un element de promovare a culturii naționale.