CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a răspuns la întrebările moldovenilor din Spania și Portugalia

Protecția socială a cetățenilor moldoveni, recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere, echivalarea studiilor și deschiderea unui număr suficient de secții de vot în alegeri - acestea sunt câteva din subiectele comentate ieri de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul discuției live cu moldovenii stabiliți în Spania și Portugalia.

Evenimentul, moderat de Elena Druță, consiliera prezidențială pentru diasporă, s-a axat totodată și pe situația din țară. Maia Sandu le-a povestit concetățenilor noștri aflați în cele două țări din peninsula iberică despre programul său de combatere a corupției și reformare a justiției, despre eforturile echipei de combatere a pandemiei și i-a îndemnat să se înregistreze prealabil pe pagina Comisiei Electorale Centrale, inregistrare.cec.md, și să meargă neapărat la vot la alegerile parlamentare din luna iulie.

Discuția în format live a fost urmărită de câteva mii de persoane pe platforma privesc.eu, dar și pe paginile de Facebook ale dnei Președinte și ale instituției prezidențiale.