CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a oferit „Ordinul Republicii” doamnei Lidia Kulikovski, manageră în cadrul Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a acordat astăzi „Ordinul Republicii” doamnei Lidia Kulikovski, doctor conferențiar, manageră în cadrul Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu”. Distincția i-a fost oferită pentru contribuția sa substanțială la dezvoltarea bibliotecilor din Republica Moldova.

Lidia Kulikovski este una dintre figurile cele mai emblematice și apreciate în domeniul biblioteconomic din țara noastră. Datorită eforturilor sale neobosite, Biblioteca „B. P. Hașdeu” a fost modernizată și s-a extins, având filiale în toate sectoarele capitalei. Lecturile publice inițiate în cadrul bibliotecii au animat de-a lungul anilor un larg spectru de cititori, de toate vârstele și preocupările.

Cu aportul doamnei Kulikovski, au fost deschise mai multe biblioteci în limbile minorităților naționale, iar Republica Moldova a primit loturi de zeci de mii de exemplare de carte. Lidia Kulikovski a contribuit și la lansarea programului „Novateca”, realizat cu finanțare americană, program ce a reinventat peste o mie de biblioteci din localitățile, transformându-le în adevărate centre comunitare, locuri de socializare și activități pentru locuitorii comunităților de toate vârstele.

„Doctor în științe pedagogice, conferențiar universitar, Lidia Kulikovski a educat generații de bibliotecari, dând un suflu nou și inspirație unei profesii afectate anterior de criză și lăsate de izbeliște. Astăzi, de Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor, consemnată în țara noastră și ca sărbătoare națională - Ziua Bibliotecarului -, transmit un mesaj de felicitare tuturor celor care și-au legat viața de bibliotecă. Dumneavoastră, oamenii cărții, v-ați dedicat educării copiilor și adulților, prin propriul exemplu al promovării lecturii și culturii”, a menționat Președintele Maia Sandu.

Șefa statului i-a mulțumit doamnei Kulikovski pentru ceea ce face în fiecare zi.