CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a discutat live cu moldovenii stabiliți în Germania

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a discutat, în seara zilei de vineri, 19 martie, în format de video live, cu cetățenii moldoveni din Germania. Discuția, moderată de Elena Druță, consilieră prezidențială pentru relațiile cu diaspora, a vizat mai multe subiecte de interes pentru cetățeni, dar și temele de actualitate din țara noastră.

Moldovenii din Germania au adresat întrebări și solicitări pe mai multe subiecte, inclusiv: recunoașterea mai facilă a permiselor de conducere moldovenești în Germania, recunoașterea diplomelor de studii, protecția socială a angajaților, dar și programele de sprijin de afaceri pentru oamenii reveniți acasă și alte mecanisme de încurajare a repatrierii migranților.

Un subiect abordat în detaliu a fost discutarea planurilor președinției de susținere a celor mai vulnerabili cetățeni - pensionari singuratici și persoane cu dizabilități, rămase fără sprijin după reducerea, în pandemie, a cheltuielilor pentru servicii de asistență socială acordată la domiciliu.

Președinta s-a referit și la eforturile sale zilnice, alături de echipă, de a asigura livrarea vaccinurilor anti-Covid-19 în Republica Moldova și de a corecta intervențiile guvernului și ale Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică de gestionare a crizei sanitare. Președinta a accentuat că pledează pentru faptul ca cetățenii să poată alege vaccinul dintr-o varietate de vaccinuri înregistrate de OMS, și a îndemnat concetățenii noștri de peste hotare să împărtășească experiența de vaccinare și rostul restricțiilor și măsurilor de protecție și rudelor sale din Moldova.

Mai bine de 520 de persoane s-au înregistrat la discuția live cu diaspora din Germania, iar dialogul a fost urmărit online de de mii de oameni. Instituția prezidențială va continua să organizeze discuții cu cetățenii moldoveni stabiliți în diferite țări ale lumii.

Vedeți înregistrarea discuției aici: https://bit.ly/3cM7odM