CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a discutat cu Ambasadorii țărilor-membre ale UE acreditați în țara noastră

Situația politică și epidemică din țară, rezultatele vizitelor Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, peste hotare și evoluțiile din ultimele luni. Au fost principalele subiecte discutate în această după-amiază, în format de video-conferință, de către șefa statului cu Ambasadorii țărilor-membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră.

„Le-am mulțumit Ambasadorilor UE pentru sprijinul oferit Republicii Moldova de către țările-membre UE și de Uniunea Europeană per ansamblu în combaterea pandemiei. Este un ajutor vital, care ne face mai rezistenți în fața crizei sanitare și a celei economice. În special, am mulțumit pentru faptul că datorită României și, prin platforma COVAX, întregii UE am reușit să pornim campania de vaccinare”, a spus Președintele Maia Sandu.

În cadrul discuției, șefa statului și-a exprimat speranța că Uniunea Europeană va spori volumul asistenței oferite Republicii Moldova în cadrul următorului ciclu financiar de șapte ani, pentru a ne ajuta să modernizăm țara. „Ambasadorii europeni m-au asigurat că țările lor vor rămâne în continuare alături de Republica Moldova prin programe post-criză și de consolidare a instituțiilor, precum și prin proiecte care să facă mai bună viața oamenilor”, a menționat doamna Maia Sandu.