CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a cerut Comisiei Electorale Centrale să-și revizuiască decizia prin care s-a opus deschiderii mai multor secții de vot în diasporă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a somat Comisia Electorală Centrală (CEC) să-și revizuiască decizia prin care s-a opus deschiderii mai multor secții de vot peste hotarele țării.

„Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii. Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului și a încălcat criteriile legale ce stau la baza stabilirii numărului de secții de votare în afara țării”, a spus doamna Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare.

„Somez CEC să-și revadă imediat decizia - să respecte legea și să asigure dreptul la vot. Încercarea de a bloca votul oamenilor și de a salva pielea hoților Dodon-Plahotniuc-Șor nu va trece!”, a subliniat Președintele Maia Sandu.