CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu deputatul Ștefan Gațcan

În contextul Anului Lucrătorului Medical, Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ștefan Gațcan, doctor în științe medicale, profesor universitar, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Oficialii au vorbit despre situația epidemiologică, despre problemele din domeniul sănătății mamei și copilului și necesitatea modernizării centrelor perinatale din țară, despre reformele efectuate în domeniul medicinii etc.

Totodată părțile au discutat mai multe proiecte de legi care urmează să fie promovate în Parlament și vizează protecția activității profesionale în sistemul medical.

Deputatul a apreciat acțiunile întreprinse de actuala guvernare în vederea sporirii investițiilor în dezvoltarea sistemului medical din Moldova și susținerii personalului medical prin majorarea salariilor acestora.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că acest sector are o importanță primordială pentru sănătatea publică și trebuie întreprinse toate măsurile posibile de susținere a acestuia.

Menționăm, că anul 2020 a fost decretat drept Anul Lucrătorului Medical și pînă la data de 10 iunie curent urmează să fie elaborat un plan de acțiuni privind desfășurarea acestuia.