CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a participat la o festivitate consacrată încheierii anului școlar la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Florești

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 30 mai a.c., la o festivitate consacrată încheierii anului școlar la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Florești.

În cadrul ceremoniei, Nicolae Timofti a mărturisit că a revenit cu emoții în școala pe care a absolvit-o cu 50 de ani în urmă. Președintele țării a adus omagii profesorilor săi, menționând că mereu își aduce aminte cu drag de prima sa învățătoare, Ecaterina Geru.

Șeful statului a declarat că autoritățile vor adopta deciziile necesare în vederea majorării salariilor cadrelor didactice și ameliorării condițiilor de muncă. „Profesorii merită respectul întregii societăți”, a spus Nicolae Timofti.

Președintele Timofti a felicitat elevii și profesorii cu ocazia încheierii anului școlar, exprimându-și convingerea că, prin cunoștințele acumulate pe băncile școlii, liceenii absolvenți vor contribui la propășirea țării.

Nicolae Timofti a subliniat importanța procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, indispensabil pentru modernizarea țării.

„Vă sugerez ca în perioada vacanței de vară să profitați de dreptul de a călători fără vize în țările Europei pentru a descoperi noi locuri, dar și cum funcționează societățile bazate pe supremația legii”, a declarat Nicolae Timofti.

Președintele Republicii Moldova a oferit Liceului teoretic „Mihai Eminescu” un lot de cărți și computere și a vizitat sălile de clasă, unde a discutat cu elevi și profesori.