CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a participat la ceremoniile consacrate aniversării a 1025 de ani de la creștinarea Rusiei Kievene

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, efectuează astăzi, 27 iulie a.c., o vizită la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, Victor Ianukovici.

Președintele Timofti a participat, în dimineața zilei, la o ceremonie religioasă consacrată aniversării a 1025 de ani de la creștinarea Rusiei Kievene.

La moliftă au luat parte președintele Ucrainei, Victor Ianukovici, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Serbiei, Tomislav Nikolić.

Ulterior, Victor Ianukovici l-a primit pe Nicolae Timofti la reședința sa prezidențială. Cei doi șefi de stat au discutat aspecte ale relației bilaterale moldo-ucrainene și au remarcat că vor menține în continuare un spirit de bună vecinătate între Republica Moldova și Ucraina.

Oficialii au convenit asupra finalizării demarcației frontierei de stat dintre cele două țări, s-au referit la proprietățile moldovene de pe teritoriul Ucrainei și au abordat chestiuni din domeniile energetic și ecologic.

Pe parcursul aflării sale în Ucraina, președintele Nicolae Timofti a vizitat câteva lăcașe de cult din Kiev, între care mânăstirea Goloseevo, înființată de mitropolitul Petru Movilă în secolul al XVII-lea.