CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a participat la aniversarea a 550 de ani a satului Arionești din raionul Dondușeni

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat ieri, 22 mai a.c., la aniversarea satului Arionești din raionul Dondușeni, care a împlinit 550 de ani de la prima atestare documentară.

Într-un discurs rostit la festivitatea consacrată aniversării, șeful statului a spus că este onorat să se afle printre urmașii răzeșilor care constituiau populația satului Arionești în anul 1463, anul primei atestări documentare a localității. Nicolae Timofti a amintit că în acea perioadă pe tronul Moldovei se afla marele domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt, iar, potrivit cronicilor, proprietarul unei părți din moșia satului Arionești a fost ilustrul cărturar Miron Costin, autorul lucrărilor „Letopisețul Țării Moldovei” și „De neamul moldovenilor”.

Președintele Timofti i-a îndemnat pe locuitorii satului Arionești „să fie vrednici și curajoși, ca și înaintașii noștri”.

În altă ordine de idei, șeful statului i-a asigurat pe cetățenii prezenți la eveniment că va întreprinde toate măsurile necesare pentru ca în Republica Moldova să fie reinstaurată stabilitatea politică, pentru ca instituțiile statului să funcționeze la parametri maximi, iar oamenii să se poată concentra pe treburile lor cotidiene.

„Vrem ca în Republica Moldova să domnească legea, nu voința unui grup restrâns de oameni. Vrem să vă bucurați de toate drepturile prevăzute de legi. Lucru care este posibil în spațiul european spre care tindem”, a subliniat Nicolae Timofti.

Șeful statului a fost însoțit în vizita sa în satul Arionești de fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, și vice-ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, care sunt originari din această localitate.