CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Per Westerberg, președintele parlamentului Regatului Suediei

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 2 septembrie 2013, la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Per Westerberg, președintele parlamentului Regatului Suediei.

Șeful statului a mulțumit oficialului suedez pentru sprijinul acordat de Suedia țării noastre în parcursul său european. „Asistența financiară, în valoare de 52 de milioane de euro, oferită în cadrul programului de cooperare pentru perioada 2011-2014, ne permite să derulăm un program ambițios de modernizare a țării. Reformarea instituțiile democratice, în special a justiției, și implementarea proiectelor pentru respectarea drepturilor omului reprezintă o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău”, a subliniat Nicolae Timofti.

La rândul său, Per Westerberg, președintele parlamentului Regatului Suediei, a declarat că Republica Moldova va beneficia și în continuare de susținerea autorităților de la Stokholm. „Programul Parteneriatului Estic al Uniunii Europene oferă Republicii Moldova posibilitatea să avanseze pe calea democrației. Sperăm ca, în următoarea etapă, după semnarea Acordului de asociere cu și a Acordului de liber schimb cu UE, va fi posibilă și liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat oficialul suedez.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au reiterat interesul ambelor părți pentru intensificarea relațiilor bilaterale.