CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Bulgariei, Georgi Panayotov

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 21 iunie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Bulgaria la Chișinău, Georgi Panayotov.

Cei doi oficiali au discutat despre acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău în vederea integrării europene a Republicii Moldova. Diplomatul bulgar a declarat că Sofia susține și va acorda și pe viitor tot sprijinul necesar țării noastre în parcursul său european.

Nicolae Timofti a vorbit despre ultimele evoluții din regiunea transnistreană. «Constat cu regret că pe măsură ce se apropie data desfășurării Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, autoritățile neconstituționale de la Tiraspol întreprind acțiuni de tensionare a situației», a declarat Nicolae Timofti. Șeful statului a subliniat că autoritățile de la Chișinău nu se vor lăsa antrenate în acțiuni cu vădit caracter provocator și a exclus utilizarea forței în rezolvarea diferendului transnistrean.

În cadrul schimbului de opinii, ambasadorul Bulgariei, Georgi Panayotov, și-a exprimat satisfacția față de condițiile create pentru dezvoltarea și exprimarea identității etnice, culturale și lingvistice a comunității bulgare din Republica Moldova.

Cei doi oficiali au reiterat interesul ambelor părți pentru promovarea schimburilor comerciale dintre cele două state.