CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Ion Chicu au participat la ședința săptămânală

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală împreună cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu.

Oficialii au analizat rezultatele activității conducerii de vârf a țării pe parcursul săptămânii trecute și au trasat obiectivele pentru zilele următoarele. Cel mai important subiect al agendei curente este ședința Parlamentului Republicii Moldova, planificată astăzi la orele 14:00.

Şeful statului a subliniat că pachetul de modificări la buget este foarte important dat fiind faptul că vizează creșterea salariilor lucrătorilor medicali, suport material pentru pensionari, asistență financiară agricultorilor și întreprinderilor mici și mijlocii.

Părţile au abordat și subiectul pandemiei, menționând faptul că în Republica Moldova a două săptămână consecutiv se atestă o diminuare a cazurilor, însă la nivel global sunt noi recorduri, cu peste 200 mii de cazuri zilnic, ceea ce înseamnă că factorul pandemic nu dispare și noi trebuie să ținem cont de el.

Totodată, a fost comunicat că săptămâna curentă va avea loc ședința Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică, care va discuta acțiunile ulterioare, reieșind din expirarea termenul de starea de urgență în sănătatea publică după 15 iulie.