CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon s-a familiarizat cu activitatea a trei agenți economici din raionul Ungheni

În cadrul vizitei în raionul Ungheni, Președintele Republicii Moldova s-a familiarizat cu activitatea a trei agenți economici.

SRL „Prog-Agroter” condusă de Iurie Vrabie este specializată în cultivarea grâului, floarea-soarelui și a porumbului, fiecare pe o suprafață a cîte circa 750 de hectare. Gospodăria țărănească se confruntă cu mai multe probleme, una dintre ele fiind seceta, care a afectat o parte din culturile agricole.

Următorul agent economic a fost SRL „Cidonia”, condusă de Ivan Bulgac. Aici este cultivat grâul pe o suprafața de 710 ha, floarea-soarelui și porumbul pe un teren de 1200 ha, o livadă de mere, căpșune și amenajată o pepinieră.

Cel de-al treilea agent economic este SRL „Agrosfera BM” în frunte cu Nicanor Buzovoi care este specializată în cultivarea grâului și floarea soarelui, câte 710 hectare, și porumb pe o suprafață de 540 de hectare. Aici funcționează și o fabrică de conserve.

Șeful statului a salutat activitatea tuturor gospodăriilor și le-a dat asigurări că în condițiile dificile cu care se confruntă întreaga țară, actuala conducere depune eforturi în vederea susținerii unui dintre cele mai importante sectoare ale economiei naționale, iar în cel mai scurt timp va veni cu inițiative concrete de ajutorare a agricultorilor.