CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a vizitat spitalul raional din Hîncești

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Iurie Levinschi, președintele raionului Hîncești, au vizitat spitalul raional.

În perioada epidemiei, aici au fost testate peste 500 de persoane suspecte de coronavirus, 86 dintre care au fost diagnosticate pozitiv. În prezent, în spitalul raional se tratează 13 pacienți contaminați cu COVID-19. În total, în aceste patru luni, în raion s-au infectat 146 de persoane, dintre care șase au decedat.

Deși statele de personal ale spitalului prevăd 455 de unități, în realitate aici activează 380 de angajați. Instituția medicală are o capacitate de 230 de paturi.

Șeful statului a adresat mulțumiri personalului medical pentru eforturile considerabile depuse în combaterea răspândirii virusului și a transmis administrației spitalului Diplomele de Onoare ale Președintelui, conferite celor mai buni angajați ai instituției.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că în aceste zile, au intrat în vigoare amendamentele la buget, în baza cărora, de la 1 septembrie, va avea loc prima majorare, cu 30%, a salariilor pentru toți angajații din sistemul de sănătate al Republicii Moldova.