CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu un grup de cineaști

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu un grup de cineaști profesioniști din țara noastră.

Valeriu Jereghi, regizor, producător, ex-director al Centrului Național al Cinematografiei a relatat despre realizările înregistrate în ultimii ani pe dimensiunea producției de film autohton, apreciată cu premii la diferite Festivaluri specializate prestigioase din lume, dar și despre problemele existente în domeniu.

Reprezentanții comunității cinematografice s-au arătat încrezători în viitorul industriei cinematografice autohtone, în care se conturează mai multe coproducții internaționale.

Totodată, oamenii de cultură au remarcat necesitatea creării unui centru de producție cinematografică și difuzare a filmelor în Republica Moldova, care să întrunească toate condițiile necesare producerii calitative de film.

Șeful statului s-a pronunțat pentru dezvoltarea artelor în țara noastră și a manifestat deschidere în vederea întreprinderii unor acțiuni concrete menite să contribuie la rezolvarea problemelor existente în domeniul cinematografiei. Igor Dodon consideră că această industrie ar putea nu doar să suplinească considerabil bugetul de stat, dar și să aducă plusvaloare imaginii țării noastre peste hotare.