CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a anunțat despre participarea sa în alegerile prezidențiale

După procedura de înregistrare de către Comisia Electorală Centrală a grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii lui Igor Dodon pentru cel de-al doilea mandat de Președinte al Republicii Moldova, șeful statului a făcut următoarea declarație:

„Astăzi sunt alături de susținătorii mei din grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor ș̦i le mulțumesc și pe această cale pentru suportul lor.

Este abia prima etapă în procedura de înregistrare pentru alegerile din noiembrie, de aceea, un program mai desfășurat despre participarea mea în alegerile prezidențiale voi putea oferi abia după înregistrarea oficială a candidaturii, după ce vor fi adunate semnăturile necesare.

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte, fiindcă m-am convins de susținerea cetățenilor și de dorința lor să-mi continui activitatea la Președinție și să duc cu bine până la sfârșit agenda mea politică, să realizez toate obiectivele economice și sociale, să asigur acel progres pentru Republica Moldova, pe care ni-l dorim cu toții. Este și dorința mea, să continui, în mandatul doi, ceea ce am început în primul mandat.

Trebuie să recunosc, că acești ani la Președinție au fost foarte dificili. În prima perioadă, ne-am confruntat cu regimul oligarhic al lui Plahotniuc, pe care însă am reușit să-l dăm jos. Apoi a venit pandemia COVID, seceta, sistarea activității multor agenți economici. A fost greu de gestionat toate aceste procese, dar cred că ne-a izbutit să menținem economia și să achităm toate plățile față de pensionari și bugetari, inclusiv să ajutăm agricultorii, mediul de afaceri. Și deciziile noastre s-au dovedit a fi corecte.

Eu sper foarte mult că, odată cu depășirea pandemiei, se vor deschide noi posibilități pentru a continua mai activ realizarea proiectelor mele politice, a acelor proiecte sociale pentru care cetățenii mi-au oferit votul în 2016 și, sunt convins, îl vor oferi și în 2020.

Oamenii înțeleg că în aceste momente de pandemie și criză economică mondială, țara noastră are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate, de echilibru în relațiile externe, de fermitate în menținerea disciplinei de guvernare, iar experimentele politice pe care le propun unele partide în aceste alegeri ar putea arunca țara într-un haos economic, social și politic din care să nu mai iasă mult timp.

Nu ne mai putem permite experimente, cu politicieni iresponsabili fără viziune clară, fără proiect, fără experiență, care au cetățenia altui stat și care s-au transformat în marionete dirijate din exterior.

Cred că Moldova trebuie să fie condusă de un lider patriot, responsabil, cu caracter, care respectă valorile naționale, respectă tradițiile moldovenești și credința creștină, iar în politica externă știe să aibă relații bune și cu Rusia, și cu Occidentul.
Moldova are nevoie de un lider care nu va permite revanșa oligarhilor, va păstra neutralitatea țării și va menține ordinea și pacea interetnică. Și eu sunt absolut convins că anume aceasta este și opinia majorității cetățenilor.

Le urez succes oponenților și fie ca aceste alegeri să fie dintre cele mai libere și corecte din câte au fost în Republica Moldova.

Poporul să decidă și noi să dăm ascultare acestei decizii.

Cu Doamne ajută pentru binele Moldovei și prosperitatea poporului nostru!”