CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

„Bun venit, Moldova, în Europa!”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis astăzi, 29 aprilie a.c., prin intermediul paginii sale de pe rețeaua de socializare Facebook, un mesaj cu prilejul liberalizării regimului de vize pentru Europa.

Vă prezentăm textul mesajului:

„Stimați concetățeni,

Sper ca mesajul meu de astăzi transmis prin această rețea de socializare să ajungă la toți compatrioții noștri de acasă și de peste hotare.

Am urmărit cu emoție în ultimele două zile bucuria concetățenilor noștri de a călători liber, fără opreliști, în Europa.

Am sperat cu toții că într-o zi aceasta se va întâmpla. Am muncit. Ne-am mobilizat atunci când ne-a fost greu sau când ni s-au pus bețe în roate.

Vreau să vă spun că sunt mândru că am reușit – Dumneavoastră ați reușit! – să trăim aceste momente de împlinire. Am căpătat un drept care ne situează alături de popoarele europene.

Acest drept nu se limitează doar la călătorii. Beneficiile sale ulterioare se vor vedea: în investiții, în modul nostru de viață și în modul nostru de a gândi.

Vă mulțumesc tuturor pentru că ați crezut și ați pus umărul la acest proiect. Mulțumesc, de asemenea, tuturor politicienilor și funcționarilor pentru eforturile lor de a da o perspectivă acestei țări și oamenilor ei.

Cred că pentru a continua acest drum al succesului, trebuie ca la toamnă să votăm partidele cu vocație europeană.

Bun venit, Moldova, în Europa!”