CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Agenda de reforme după alegerile parlamentare anticipate, discutată de Președintele Maia Sandu cu Prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în această după-amiază cu Prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg. Șefa statului i-a mulțumit pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru ajutorul destinat depășirii pandemiei COVID-19.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre situația pandemică, despre criza politică din Republica Moldova și despre planurile de reformă după alegerile parlamentare anticipate.

În cadrul discuției a fost abordat și subiectul legat de posibilitatea creșterii volumului schimburilor comerciale între cele două țări, în contextul negocierilor Acordului de liber schimb cu țările membre EFTA.

„Ne dorim o consolidare a colaborării dintre țările noastre pe bilaterală, dar și în cadrul organizațiilor internaționale”, a menționat Președintele Maia Sandu în cadrul discuțiilor cu Prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg.

Norvegia este una dintre finanțatoarele de bază ale programelor Consiliului Europei pentru Republica Moldova, dar și un donatoare generoasă în plan bilateral, susținând intervenții țintite pentru reforma de descentralizare, combaterea corupției, eficiența energetică în comunități și alte transformări instituționale importante din țara noastră.