CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu viceministrul afacerilor externe al Turciei

Astăzi, Igor Dodon , Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu dl Ahmet Yildiz, viceministrul afacerilor externe al Turciei, ex-consilierul pe probleme de politică externă a președintelui Turciei, dlui Recep Tayyip Erdoğan.

În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii privind posibilitățile de dezvoltare și aprofundare a relațiilor de cooperare moldo-turce.

Șeful statului a salutat caracterul constructiv al relațiilor diplomatice dintre Republica Turcia și Republica Moldova, care în anul curent marchează 25 de ani. 

Igor Dodon a mulțumit pentru suportul acordat Republicii Moldova prin intermediul Acordului  interguvernamental moldo-turc privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, precum și prin intermediul Agenției Internaționale de Cooperare a Turciei în domenii prioritare precum ocrotirea sănătăţii, educaţie, mediului, inclusiv la implementarea mai multor proiecte de asistenţă și reabilitare a infrastructurii în UTA Găgăuzia.

Președintele țării a primit invitația și a confirmat că va participa în luna mai la summitul șefilor de state și de guverne al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre care se va desfășura pe 22 mai 2017 la Istanbul.

Totodată Igor Dodon a informat despre demararea pregătirilor pentru vizita oficială a președintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan la Chișinău, planificată prealabil pentru 5 mai, curent.

La finele întrevederii, Președintele țării a primit un cadou din partea președintelui Turciei oferit cu ocazia zilei de naștere pe care Igor Dodon a sărbătorit-o recent, și felicitările din partea tuturor reprezentanților conducerii de vîrf a Turciei.