CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere cu prim-ministrul Armeniei

În cadrul Conferinței internaționale pentru securitate de la München, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pashinyan.

Oficialii au discutat un șir de chestiuni cu privire la dinamizarea în continuare a dialogului moldo-armean în diverse domenii care prezintă interes reciproc.

Părțile au apreciat pozitiv contactele stabilite la nivel înalt, în special, dialogul permanent cu domnul Pashinyan din cadrul summit-urilor CSI și UEEA, precum și discuția recentă cu Președintele Armeniei, Armen Sarkissian, care a avut loc la Ierusalim.

În context, interlocutorii au salutat vizita la Erevan a unei delegații a Parlamentului Republicii Moldova condusă de speakerul Zinaida Greceanîi, care este preconizată în perioada 23-25 februarie.

De asemenea, Igor Dodon și Nikol Pashinyan au discutat termenele posibile ale vizitei oficiale a premierului Armeniei în Moldova în luna mai sau iunie curent și au subliniat necesitatea organizării, înainte de aceasta, a unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale bilaterale pentru cooperare comercial-economică și a unui forum de afaceri, cu scopul de a actualiza contactele și a realiza în deplină măsură oportunitățile pe care le au țările noastre.