CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova l-a prezentat corpului de procurori pe Procurorul General interimar

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a prezentat corpului de procurori pe dl Dumitru Robu, Procuror General interimar. Șeful statului a menționat că astăzi a semnat decretul de numire a dlui Robu în funcție, după recepționarea avizului pozitiv al Consiliului Superior al Procurorilor.

Igor Dodon i-a urat succes dlui Robu în exercitarea sarcinilor dificile ce stau în fața acestei instituții importante în stat. De asemenea, Președintele țării a reiterat că societatea așteaptă rezultate concludente cu privire la investigarea fraudei bancare, uzurparea puterii în stat, deconspirarea schemelor de corupție și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Totodată, șeful statului și-a exprimat speranța că odată cu numirea noului procuror, Procuratura Generală va deveni cu adevărat o instituție modernă, profesionistă, ghidată de respectarea strictă a legislației și năzuințele cetățenilor.

În această ordine de idei, Igor Dodon a dat asigurări că profesionalismul, integritatea și activitatea în conformitate cu buchia legii vor fi apreciate și susținute plenar de noua guvernare.