Președintele Maia Sandu a prezentat prioritățile politicii sale externe: „O politică externă activă pentru o Moldovă puternică și bine guvernată”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentat viziunea și prioritățile politicii sale externe pentru următorii ani, în cadrul unei ședințe cu corpul diplomatic, organizate la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Potrivit documentului, politica externă a Republicii Moldova trebuie să fie previzibilă și consecventă, să fie orientată spre cetățeni și să contribuie la soluții multilaterale și la un mediu regional fără conflicte, sigur și pașnic. Acestea sunt prioritățile politicii externe a instituției prezidențiale pentru anii 2021 și 2022.

Activitatea de politică externă a Președinției se va desfășura în cinci direcții principale:

„Avem acum multă deschidere din partea partenerilor noștri externi, dar trebuie să muncim mult pentru a o valorifica și a o pune în slujba oamenilor. Nu putem rata această ocazie”, a accentuat Președinta Sandu, în timpul prezentării documentului.

Amintim că, potrivit Constituției, Președintele Republicii Moldova reprezintă statul în relațiile cu alte state, la cel mai înalt nivel, și își exercită atribuțiile din domeniul politicii externe în colaborare cu Parlamentul și Guvernul.

Prioritățile politicii externe a Președintelui Maia Sandu pot fi consultate aici.