CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a vizitat gimnaziul „Mihai Eminescu” din raionul Telenești

În cadrul vizitei în raionul Telenești, Preşedintele ţării, Igor Dodon, a mers la gimnaziul „Mihai Eminescu” care a fost fondat în anul 1973. În prezent, în cadrul instituției activează 45 cadre didactice care educă 646 de elevi încadrați în 24 complete de clase.

Şeful statului s-a familiarizat cu mersul derulării lucrărilor de reparație a gimnaziului care se află în proces de renovare capitală în cadrul Proiectului național „Reforma învățământului în Moldova”. Lucrările au demarat în luna august, 2018 iar costul total al acestora constituie – 13,2 milioane lei.

Igor Dodon a salutat faptul că lucrările au decurs conform proiectului și în termenii stabiliți, iar la 1 septembrie, instituția de învățământ va fi redeschisă astfel ca elevii să studieze în condiții mult mai bune decât cele anterioare și va face față cerințelor impuse de pandemie.

Preşedintele a adresat mulțumiri pedagogilor pentru munca sârguincioasă depusă întru educarea generației tinere și i-a asigurat de faptul că, conducerea Republicii Moldova va acorda și în continuare sprijin și atenție dezvoltării sistemului educațional și instituțiilor de învățământ din țară.