CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul președintelui Nicolae Timofti cu prilejul zilei profesionale a angajaților Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat

Domnilor ofiţeri, subofiţeri şi angajaţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, stimaţi veterani,

Aniversarea a 23 de ani de la crearea Serviciului îmi oferă plăcutul prilej să vă adresez sincere felicitări și să vă urez realizări notabile în activitatea pe care o desfăşuraţi.

Pe parcursul anilor, angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat şi-au exercitat în mod exemplar misiunea de asigurare a protecţiei demnitarilor moldoveni şi străini.

Oamenii legii care au simţul datoriei și dau dovadă de un înalt profesionalism, de curaj și devotament, de capacitatea de a sacrifica interesele proprii întru binele public, merită respectul cetățenilor țării.

Salut cu această ocazie procesul de reformare a Serviciului de Protecție și Pază de Stat, în urma căruia instituția urmează să devină una modernă, profesionistă, cu adevărat europeană. Acest deziderat ambițios poate fi realizat doar prin respectarea cu strictețe a legislației și executarea riguroasă a atribuțiilor de serviciu.

Pentru atingerea acestor obiective instituțiile statului urmează să pună la dispoziția SPPS mijloace necesare, să asigure un cadru normativ adecvat și să ofere garanții sociale angajaților serviciului, pentru ca aceștia să poată să se dedice cu abnegație profesiei lor dificile.

Îmi exprim profunda convingere că şi în continuare, prin aportul personal al fiecăruia dintre Dumneavoastră, veţi contribui la asigurarea la cel mai înalt nivel a măsurilor de protecţie şi pază, în spiritul onoarei şi demnităţii profesionale.