Mesajul Președintelui Maia Sandu după participarea la vot în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

Vreau să-i salut pe cetățeni. Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor. Îi încurajez pe oameni să creadă în puterea lor. Astăzi este o zi importantă pentru că astăzi cetățenii se pot elibera de hoți. Astăzi cetățenii pot alege un Parlament cinstit, un Parlament care să lucreze în interesul tuturor cetățenilor. Alegerile parlamentare sunt importante. Vreau să vă amintesc că Parlamentul administrează banii cetățenilor, de aceea trebuie să fim foarte atenți atunci când decidem cui încredințăm banii țării. Parlamentul este cel ce votează legi și de alegerea noastră de astăzi, de alegerea cetățenilor, depinde ce fel de legi vor vota următorii parlamentari.

Noi putem să facem ordine în țară. Eu pentru asta am votat: am votat pentru un Parlament cinstit, cu care să pot să lucrez, împreună cu Guvernul, pentru binele cetățenilor. Și îi îndemn și pe cetățeni să facă următorul pas, să curățăm Parlamentul, să curățăm celelalte instituții ale statului așa încât să putem să ducem la bun sfârșit lucrurile pe care ni le-am propus.

Am văzut că mai mulți oameni votează astăzi în condiții dificile. Am văzut că sunt oameni care stau în rânduri mari. Și inclusiv pentru ca să putem să rezolvăm această problemă îi îndemn pe cetățeni să voteze pentru un Parlament care respectă drepturile tuturor cetățenilor. Și care va vota legi, și care va numi în funcții publice, inclusiv la Comisia Electorală Centrală și în alte instituții, oameni care să asigure îndeplinirea obligațiilor statului față de cetățeni, inclusiv dreptul la vot

Dragi cetățeni, dragi oameni, vă rog să vă faceți timp pentru cel mai important drum - drumul la secția de vot. Vă rog să vă sunați rudele și prietenii și, împreună, să mergeți - pentru că de decizia dumneavoastră de astăzi depinde cât de repede vom ajunge să construim o țară bună pentru toți, aici, în Republica Moldova.