CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj de felicitare adresat Doamnei Simonetta Sommaruga, Preşedintele Confederaţiei Elveţiene

EXCELENŢĂ,

Cu prilejul Zilei Naționale a Confederației Elvețiene, am plăcerea de a Vă adresa cele mai sincere felicitări, însoțite de urări de pace și bunăstare pentru poporul elvețian.

Folosesc această ocazie pentru a remarca ritmul ascendent de dezvoltare a relațiilor moldo-elvețiene, având la bază strânse legături de prietenie.

În circumstanțele neordinare în care ne aflăm, țin să exprim gratitudine pentru solidaritatea manifestată de Confederația Elvețiană și pentru sprijinul valoros pe care îl oferă Republicii Moldova în combaterea răspândirii virusului COVID-19, precum și pentru asistența substanțială destinată modernizării țării mele, inclusiv a sectorului sănătății. Totodată, doresc să împărtășesc trăirile deosebite cu toți cei care au fost afectați de această cruntă pandemie în Confederația Elvețiană. Cred cu tărie că prin coeziune vom putea depăși încercarea grea.

De asemenea, îmi exprim încrederea că dialogul dintre țările noastre va continua să fie fortificat în domenii de interes comun, iar celebrarea, în acest an, a celei de-a 20-a aniversări a inițierii cooperării pentru dezvoltare a Elveției în Republica Moldova ne va permite să deschidem noi oportunități întru intensificarea dialogului politic, dezvoltarea cooperării comercial-economice, precum și consolidarea proiectelor socioculturale.

Reiterând urările de prosperitate continuă și progres pentru poporul elveţian, Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, asigurările distinsei mele consideraţii.